zondag 13 januari 2008

BREVETTEN.

Het was zo ver, Luc Cloots die ik in Mechelen tijdens de kerstjumping op zijn stand had bezocht, vertelde mij dat de brevetten er waren. Het jaar kon niet beter beginnen met het in ontvangst nemen van mijn menbrevet. En Luc die een geboren organisator is had er voor gezorgd dat er champagne en een hapje zou zijn.

Samen met de
LRV De Levade waar de familie Cloots actief lid van is, werden wij deze zondag verwacht voor onze brevetuitreiking. In aanwezigheid van de ruiters van de club, die aan hun gezichten te zien nog nooit zoveel menners in hun midden hadden ontvangen, werd er dus plechtig over gegaan tot deze uitreiking. De commandant Nico De Pelsmaeker riep ons één voor één tot zich om ons te feliciteren en ons onder daverend applaus van de omstanders ons VLP brevet te overhandigen.
Het was leuk om mekaar terug te zien bij zo een gelegenheid. Er werd nadien natuurlijk nog serieus nagebabbeld over de paarden en de koetsen. Niemand had, gelukkig maar, gewacht op deze bekroning om met zijn koetsje de baan op te gaan en te genieten van wat hij geleerd had. De leuke verhalen en anekdotes waren troef. Luc en zijn dochter Jerica brachten hapjes en drank aan wat een werk van baarmachtighied is, de hongeren spijzen en de dorstige laven. Dan nog snel wat afspreken, wanneer zien we elkaar terug? Op het eetfestijn, samen tafelen, de sfeer zat er al in. Wat Luc Cloots betreft hij weet het al een nieuwe cursus oprichten nieuwe menners maken. Wie zich geroepen voelt moet zich inschrijven. Ik kan er van meespreken ik ben ruiter maar ook menner. Bij het mennen kan je vrienden meenemen en mee laten genieten van het kunnen van die ongelofelijke dieren, de paarden.


---- > WEBALBUM.

Geen opmerkingen: